vrijdag, december 09, 2005

Dag 294

De thema van vandaag is “wat ga je doen met een miljoen”. We hebben vandaag allebei 1 miljoen Zim. Dollars om uit te geven. We gaan het land uit en om dit om te wisselen dat is niks. Twee millioen is iets van 20 euro. Gisteren vertelde er een man dat er 6km verder wat souvenir winkels waren. Deze hebben wij jammer genoeg niet kunnen vinden en ook verder op de weg naar Botswana zijn we niks tegen gekomen. In het laatste dorp voor de grens moesten we ons geld toch kwijt. Er veel keus was er niet maar uit eindelijk hebben we drie shirtjes en een paar voetbalschoenen gekocht. We hebben ook wat groot geld omgewisseld voor klein geld. Het grootste briefje wat ze hier hebben is er eentje van 20.000 (25euro cent) de rest is allemaal kleiner. We hebben nu allebei iets van 70.000 Zim. Dollar aan muntjes en klein brief geld.
Na het winkelen moesten we weer een grens over. Dit ging zonder problemen zelfs nog beter. Normaal moet je elke keer wegen belasting betalen als je het land in komt. Door dat de mensen bij de grens het allemaal niet echt wisten hoe het nou in elkaar zat, vonden ze het wel best en kregen we een stempeltje.
Eenmaal in Botswana zagen we voor ons toch een totaal andere Botswana. De vorige keer zagen we geen rivieren met water en nu waren ze allemaal vol en liep er soms ook water waar er helemaal geen rivier loopt.


Mooie zonsondergang.

Einde verhaal!!!!!!!!!!!

Bedankt voor het volgen van de website. We zijn alweer even in Nederland en de auto hebben we 7 februari opgehaald in Antwerpen. Er was jamm...