zaterdag, december 31, 2005

Dag 316

Om een uur of acht moesten we in de woestijn zijn want daar zouden we gaan vliegen. We gingen Paragliden. Paragliden is vliegen als een zweefvliegtuig maar dan met een soort parachute (Paraglider). Na een korte instructie moesten we de start simuleren. Dit kwam neer op vooruit rennen waardoor de parachute omhoog komt en je een beetje kon voelen wat een kracht zo’n ding heeft.
Daarna was het tijd voor het echte werk, daarvoor moesten we wel eerst met de parachute de 70m hoge duin op klimmen. Na even uitgerust te hebben op de top, konden we op gaan stijgen. De instructeur hielp ons nog even met de parachute in de lucht krijgen en daarna waren we los van de grond. We vlogen….alleen…echt te gek. Beneden aan de duin stond iemand die aanwijzingen gaf waar we heen moesten sturen. Er was inmiddels een flink windje op komen zetten waardoor we meer dan 100m boven de grond kwamen! Na ongeveer vijf minuten vliegen kwam je weer veilig op de grond neer. Niet voor lang natuurlijk want we gingen zo snel mogelijk weer de duin op om nog een keer te gaan. Na een paar keer naar beneden te vliegen was het echt voorbij. We namen afscheid hebben wat gegeten en zijn nog even naar de stad gereden om wat te internetten. Daarna hebben we onze auto bij een café aan het strand geparkeerd waar ‘s avonds een groot nieuwjaarsfeest zou zijn. We gingen eerst nog even op bed liggen want het vliegen van vanmiddag had onze energie aardig verbruikt.
Na ons middagdutje bleek het voorheen zo rustige strand ineens helemaal volgebouwd was met auto’s, campers en tenten! Dat beloofde veel goeds voor de avond die komen zou. We hebben lekker wat geborreld en gewacht op het nieuwe jaar. In het café kwamen we nog wat oude bekende tegen. Een paar Duitsers die we eerder al in Windhoek ontmoet hadden. Er was een flink vuur gemaakt op het strand, er waren een hoop dronken mensen, kortom het was gezellig. Na onze sterretjes afgestoken te hebben en nog wat biertjes hielden we het voor gezien en gingen naar bed.


Van deze duin zijn we wezen Paragliden.

Einde verhaal!!!!!!!!!!!

Bedankt voor het volgen van de website. We zijn alweer even in Nederland en de auto hebben we 7 februari opgehaald in Antwerpen. Er was jamm...