vrijdag, januari 06, 2006

Dag 322

Een tourgids had ons de vorige avond vertelt dat de zonsopgang bij het uitkijkpunt geweldig mooi was. Dat betekende vroeg op staan dus, om zes uur stonden we naast het bed. Helaas was het ‘s ochtends zo bewolkt dat we na een uurtje nog geen zon hadden gezien, das lekker dan. Het zou nog wel een tijdje voordat de zon door de dikke bewolking heen zou komen, dus besloten we ervandoor te gaan. Tim eerst een stukje hardlopend en Robbin erachteraan met de auto. Na zo’n acht kilometer kwamen we elkaar weer tegen en reden via een camping om onze vuilnisbak nog even te legen.
Dat bleek een verkeerde keuze want toen we bij de camping stopte kwamen er allerlei mensen op ons af. Het bleek dat we hadden moeten betalen om naar het uitkijkpunt te rijden. Dit wisten we echt niet en we konden praten wat we wilde maar we moesten en zouden betalen. Nog flink ook trouwens, bijna 25 euro! Ja in het zuiden van Afrika hanteren ze wat andere prijzen dan in het noorden. We hebben het maar betaalt en zijn een stukje verder gereden in het park. Daar was een warm waterbron. Het water wat daar uit de grond kwam was ongeveer 65 graden en werd naar een zwembad en douches geleid. Grappig om in natuurlijk opgewarmd water te zwemmen en douchen. Alhoewel het deze dag 35 graden was, het warme bad waren we dus al snel zat. We hebben een ijsje gegeten en zijn doorgereden naar de grens van Zuid Afrika.
Het voordeel van de wat meer ontwikkelde landen is dat de grenzen een stuk makkelijker zijn. Stempeltje hier, stempeltje daar en welkom in Zuid Afrika. Ons laatste land van deze reis. We zijn nog zo’n 600 km van Kaapstad het symbolische einddoel van onze reis. Maar voorlopig gaan we nog even genieten van onze laatste dagen in Afrika!


Ai-Ai hotspring, wel 65 graden zo uit de grond.

Einde verhaal!!!!!!!!!!!

Bedankt voor het volgen van de website. We zijn alweer even in Nederland en de auto hebben we 7 februari opgehaald in Antwerpen. Er was jamm...