zondag, december 04, 2005

Dag 289

De leeuwen in de parken zijn meestal erg moeilijk te zien. Daarom gingen vandaag met een gids “Lion tracking”doen. Samen met de gids, een scout met een geweer, drie andere toeristen en hun 4x4 gingen we op leeuwenjacht. Het was goed dat we in een 4x4 jeep zaten want de weg was door de regen van de laatste dagen niet meer te berijden met een normale auto.

Na zo’n 3 kwartier rijden zagen we een hoop gieren in de lucht cirkelen. Rede genoeg voor de gids om even een kijkje te gaan nemen. En jahoor daar liepen ze! We mochten allemaal uit de auto en lopend naar de leeuwen, de scout met het geweer voorop natuurlijk. Toen we aankwamen waren er 4 leeuwen, maar nu zagen we er maar 2, dan ga je denken…….. We liepen een rondje om de 2 missende leeuwen te vinden, geen succes. Ze waren weggelopen (watjes), wel vonden we het slachtoffer van de leeuwen, een zebra. Tenminste als dat hoopje vel en botten nog zebra te noemen is. We liepen terug naar de 2 leeuwen, die een beetje lagen te relaxen onder een boom. De scout voorop en wij moesten maar even wachten zei ie. De leeuwen werden een beetje onrustig en stonden op en gromde wat. De flinke mannetjes leeuw werd het zat en met luid gegrom kwam hij op de scout afrennen! “Jezas!”, waarop de gids koeltjes antwoordde “No problem, he is always doing that”. Hij had gelijk want na een kort sprintje hield de leeuw het voor gezien en ging er vandoor met zijn vriendinnetje. We konden nog vlug wat kiekjes schieten voordat ze achter de bosjes verdwenen. Blij, voldaan en een paar keer voor de zekerheid achterom kijkend liepen we terug naar de auto.
Terug op de camping is Tim met wat lokalen gaan vissen. Robbin heeft zich bij de auto voornamelijk bezig gehouden met niet bewegen, hij had na de autorit erg last van zijn rug.


Daar is ie, Simba.

Einde verhaal!!!!!!!!!!!

Bedankt voor het volgen van de website. We zijn alweer even in Nederland en de auto hebben we 7 februari opgehaald in Antwerpen. Er was jamm...