woensdag, december 28, 2005

Dag 313

Voor vandaag hadden we geen afspraken dus we konden doen wat we wilden. We wilden nog gaan kayaken in de zee. Dit schijnt mooi zijn om te doen, dus proberen maar. We zaten nu in Swakopmund en het kayaken is in Windhoek. Een dorp/stad 30 km verder. Met een rit over weg waar je aan de ene kant de oceaan hebt en aan de andere woestijn zijn we weer veilig in walvisbay aangekomen. Hier in Walvis bay zijn we ook al met de terug reis bezig om te kijken om er wat boten de kant op gaan naar Europa. Na eerst in de stad het kayaken afgesproken te hebben zijn we naar de haven gereden. In de haven hebben we de autogeparkeerd en zijn allebei een kant opgelopen en rond gaan vragen. Na een paar kapitein gesproken te hebben kwam Tim bij een Oma Urk terecht. Dit was een oud vissersvrouwtje die iets van 25 jaar geleden hierheen is verhuist. Het was koffie tijd en de hele familie was bij oma een bakie aan het drinken. Er was een vliegenier, eentje van de have en ook eentje die over die wat over de invoer rechten wist. Alles dus wat we nodig hebben.
Maar uiteindelijk ben ik er niet veel opgeschoten alleen dat het erg moeilijk wordt.
Ook later op een Deense containersschip was het vooral interessant maar niet echt waardevol.
Na dit zijn we langs wat bedrijven gelopen en rondgevraagd hoe duur het is en of je ook kan werken op een schip.
Dat valt allemaal niet mee en om de auto goedkoop te verschepen wordt waarschijnlijk ook moeilijk. We hadden nog een naam gekregen van een Nederlander die hier jaren gewerkt had en nu met de fut is die ons misschien kon helpen. Na een telefoontje hebben we een afspraak gemaakt om 4 uur. We zijn in de stad het kayaken wezen bevestigen en wat cd’tjes gebrand. Om 4 uur waren bij fam. Lujtjes, hier hebben we gezellig gepraat, gegeten, gedronken en journaal gekeken. Onze auto mochten we op de oprijlaan parkeren en in het tuinhuisje douchen, ideaal dus. Voor het auto verschepen zou hij nog wat rond gaan kijken en daar horen we later wat van.


Toch nog een kerstboom dit jaar.

Einde verhaal!!!!!!!!!!!

Bedankt voor het volgen van de website. We zijn alweer even in Nederland en de auto hebben we 7 februari opgehaald in Antwerpen. Er was jamm...