donderdag, december 01, 2005

Dag 286

’s Ochtends zijn we eerst wat diesel gaan halen en weer 20 dollar gewisseld voor Zim. Dollars. Dit moest allemaal weer op de zwarte markt gebeuren. Op een andere manier is er niet aan diesel te komen. Bij de eerste man was het al gelukt dus even later hadden we 50 liter. Ook hebben we het geld gewisseld en dit keer voor een betere koers, 82500. We leren het wel. Op naar de mana pools. Tijdens het inslaan, alleen brood, voor de mana pools kwamen we een blanke Zimbabwaan tegen. Een enthousiaste, na met hem over de mana pools, onze reis en de situatie in Zimbabwe gepraat te hebben. Zijn we naar de mana pools gereden. Bij het hek aangekomen moesten we 7km terug rijden om een vergunning te halen, zonde van de diesel natuurlijk. Kwartiertje later waren we weer bij het hek en konden we er door. Een medeweker van Mana pools wilde mee rijden naar de Mana pools. Dit kon natuurlijk. Het was nog wel 65km op een zandweg. In de tussen tijd hebben we zijn verhaal gehoord over de president die zijn huis heeft gesloopt met de spullen er nog in. Nu wil hij weer een nieuw huis laten bouwen maar dat is bijna niet te doen omdat hun geld niks meer waard is. Best sneu allemaal. Hij kwam ook nog eens net van de begravenis van zijn vader.
Onderweg zagen we kadaver van een olifant, ze hadden de slagtanden er vanaf gehaald en ook zijn slurf lag iets verder. De man, Lovemo, zei dat de olifanten een natuurlijke dood had gehad. Het was namelijk zoeen lange tijd droog dat er geen eten genoeg meer is. De laatste paar dagen regent het wel maar dat voor sommige te laat. De werknemers van het park verwijderen de slagtanden. Een tijd later kwamen we in het park, een mooi park is het met open stukken, waar je ook nog is mag lopen. Mooi groen gras en een hoop dieren. We mochten hier gelukkig ook weer betalen als Zimbabwanen. Dan kunnen we nog wel even blijven anders is het niet te betalen. ’s Avonds toen we onze kleren aan het wassen waren kwam Lovemo nog even kijken met zijn vrouw. We hebben een mooi plekje aan de Zambezi, met uitzicht over de Zambezie en de bergen aan de Zambiaanse kant. Apen lopen overal en er zit een nijlpaard op iets van 40 meter van de auto in het water. ’s Avonds kwam die ook nog even kijken bij ons toen we aan het wassen waren. Hij liep daar rustig wat te grazen.


Uitzicht over de Zambezi.

Einde verhaal!!!!!!!!!!!

Bedankt voor het volgen van de website. We zijn alweer even in Nederland en de auto hebben we 7 februari opgehaald in Antwerpen. Er was jamm...